Количката е празна
Към всички продукти

Каменна вата

0,00 лв.


Опции за покупка
Базова цена:

0,00 лв.

Моля изберете

ЦЕНА ПРИ ЗАПИТВАНЕ

Каменна вата 

Датската компания ROCKWOOL е най-големият производител на минерални вати (т.нар. каменна вата)  в света. Тя има 24 завода в 10 страни, търговски представителства в други 15 и повече от 7000 служители. Централният офис на ROCKWOOL International A/S е разположен в Хедехузене, в околностите на Копенхаген, Дания. С повече от 60 годишен опит в производството на минерална вата ROCKWOOL днес продължава да усъвършенства производството на този вид изолация.

Изолационните материали - минерални вати ROCKWOOL се произвеждат от вулканична скала и затова често се наричат каменни вати и притежават уникални свойства: топлоизолация, огнеустойчивост, водоустойчивост, звукопоглъщане, стабилност на размерите. За разлика от другите изолационни материали са паропроницаеми, лесни са за работа и монтаж. Въпреки големия технологичен прогрес, ROCKWOOL е запазили близката си връзка с природата. Това прави естествените изолационни продукти от истинска каменна минерална вата ROCKWOOL най-добрият избор.

Нишките на минералната вата ROCKWOOL са негорими. Издържат на повече от 1000 °С без да се разтопят. Импрегнираната минерална вата ROCKWOOL е водоотблъскваща, макар и порест материал. Абсорбира вода само, когато тя прониква в материала под налягане. След спиране на налягането водата се изпарява, материалът изсъхва и възстановява първоначалните си изолационни качества. Специалната структура на влакната в каменната вата обезпечава високата механична якост на материала.

ROCKWOOL предлага голямо разнообразие от продукти за покривна изолация, фасадна и подова изолация, пожарозащита и техническа изолация. Част от тях са иновативните продукти на Rockwool за контактни фасади - фасадна вата Frontrock Max E, плоски покриви - покривна вата Monrock Max E, както и на специализирания продукт за изолация на гаражи и приземни помещения - Ceilingrock. Специализираните изолационни материали за бойлери и камини, като Techrock или CONLIT , остават ненадминати. Тези материали запазват техническите си характеристики дори при 750  °С


Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!